Aangesloten bij:
Aim4
20 april 2012

Begroting 2013? Doe eens normaal!

Uw beslissingen vandaag bepalen uw resultaten in de toekomst.

Bent u al bezig met de begroting voor 2013? Doe eens normaal, zult u zeggen, we leven nu in april 2012! Inderdaad, gelijk heeft u.

Hieronder leest u vijf argumenten om niet nu al te hoeven beginnen met de begroting voor 2013:

  1. ‘Ik ben nog bezig met de jaarcijfers 2011! En als ik deze cijfers afgerond heb, dan bekijk ik de cijfers over het eerste kwartaal. Dan komen de halfjaarcijfers, vervolgens lekker op vakantie, daarna de boel weer op de rit krijgen en in oktober begin ik te denken aan de begroting 2013.’
  2. ‘Ik heb echt wel meer te doen dan aan de begroting 2013 denken. Mijn werkdag stopt nu al niet om 18 uur, laat staan dat daar nog het opstellen van een begroting bijkomt.’
  3. ‘2012 is net begonnen. Ik weet niet eens hoe dit jaar gaat verlopen, laat staan dat ik nu al een inschatting voor volgend jaar kan maken. Nee hoor, voor mij is het nog veel te vroeg om nu al aan 2013 te denken.’
  4. ‘Eerst maar eens afwachten wat de recessie mij brengt. Ik heb het nu al moeilijk genoeg om mijn hoofd boven water te houden.’
  5. ‘Ik kan wel hele ambitieuze plannen maken, maar ik ben heel erg afhankelijk van factoren in mijn omgeving.’

Natuurlijk hoeft u niet nu al concreet met de begroting voor 2013 aan de slag te gaan. Waar het om gaat, is dat u voor uzelf duidelijk heeft welk doel u met uw bedrijf op de langere termijn nastreeft en welke richting u met uw bedrijf op wilt. Als u dat weet, dan zullen alle beslissingen die u vandaag neemt, de kans vergroten dat u uw doel op langere termijn zult bereiken. Als u nu voor uzelf niet helder hebt welk doel u nastreeft en welke richting u op wilt, waar verwacht u dan op langere termijn te staan? En, als u wel weet wat uw doel op de langere termijn is, dan is het opstellen van de begroting 2013 niet zo moeilijk als het lijkt!

 

Be Sociable, Share!

Er kan geen commentaar meer gegeven worden.

Admin - Sitemap - ContactMoor Financieel Management © 2011